Ontwerpen en testen bij NAK Emmeloord

De situatie bij NAK

DELTAISIS heeft voor en samen met de NAK de applicatie voor de jaarlijkse veldkeuring ontworpen en getest.

De NAK is een semi-overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de keuring van het Nederlandse pootgoedareaal. Vanuit DELTAISIS is IT-professional Martijn Lagrand ingezet om de klantwens, snellere veldkeuring met minder synchronisatie-fouten, realiteit te maken.

Jaarlijks start rond 1 juni het veldkeuringsseizoen in de pootgoedsector. Vanuit het perspectief van een IT-project, betekent dit een keiharde deadline. Is de software niet in productie op 1 juni, dan is de volgende kans pas een jaar later.

Dit houdt in dat POC, ontwerp, ontwikkeling, acceptatietest, implementatie én opleiding voor die tijd afgerond moeten zijn. Voor een project dat pas startte op 1 februari, was dat een ambitieus doel.

 Wat hebben we bereikt

In het begin werd direct met de NAK afgestemd dat op 1 juni alleen gerekend kon worden op een ‘bare minimum’ aan functionaliteit. Voor een veldkeuring betekent dat: vul op de PDA de kwaliteit van het veld in, op een basale mobiele website.

Juist door deze aanpak was het mogelijk om op 1 juli een update uit te rollen die de applicatie voorzag van extra (zeer welkome!) gebruikersvriendelijkheid. Zo kon het resultaat van de vorige veldkeuring ook bekeken worden én kon de teler waarbij gekeurd werd een stuk eenvoudiger geselecteerd worden.

Deze opdracht was een mooi voorbeeld van de MOSCOW-aanpak; begin met het absolute minimum, minimal viable product, en bouw dit daarna uit met updates.

De applicatie is succesvol opgeleverd aan de NAK… op 2 juni! De eerste succesvolle veldkeuringen werden verricht op maandag 4 juni. Wij zijn nog nooit zo trots geweest op een gemiste deadline.

Related Projects