Testcoördinatie bij een overheidsinstelling

De context

Binnen deze overheidsinstelling is DELTAISIS betrokken geweest bij meerdere projecten en zijn er verschillende functies ingevuld waaronder bijvoorbeeld junior testers, een medior tester en een testcoördinator. Eén van deze interessante projecten waar DELTAISIS bij betrokken is geweest was de overgang naar een geheel nieuw systeem voor het klantcontactcentrum (KCC). Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle communicatie naar de klant toe, zowel telefonisch als via e-mail en chat.

Toen Eric bij ons binnen kwam als Jr. Tester sprak hij gelijk zijn ambities uit om door te groeien naar testcoördinatie. Toen hij na drie maanden de kans kreeg pakte hij deze gelijk en groeide hij uit tot een testcoördinator die mij veel werk uit handen nam, zodat ik meer tijd had voor andere werkzaamheden. De betrokkenheid en samenwerking met DELTAISIS was hierin ook zeer positief, onder meer omdat zij meerdere posities hadden ingevuld binnen ons bedrijf en het contact altijd goed en functioneel was. Eric en DELTAISIS hebben de hoge verwachtingen die wij kregen na zijn sterke intake meer dan waar gemaakt.”

 Wat hebben we bereikt

Binnen dit project – een internationale aanbesteding – heeft een professional van DELTAISIS de testcoördinatie op zich genomen. Dit kwam neer op het aansturen van een aantal testers, het opstellen van planningen en rapportages en de communicatie met zowel projectmanagement als de leverancier. Dit was een uitdagende klus omdat het project met een Franse leverancier werkte. Hier was het dus vooral belangrijk om het overzicht te bewaren, prioriteiten te stellen en adequaat te communiceren. Al met al heeft DELTAISIS hier weer een succesvolle bijdrage kunnen leveren aan een zeer belangrijk project.

 • Eric Hoogers

  Eric Hoogers

  IT Professional

  Mijn opdracht bij de overheidsinstelling was erg leuk en leerzaam. Ik heb in die twee jaar stappen gemaakt waarvan ik dacht dat ik daar veel langer over zou doen! Dit was mogelijk door de kansen die de klant mij bood en de ondersteuning die DELTAISIS mij daarin kon geven.

Related Projects
 • NAK Emmeloord
  NAK Emmeloord
  Business Analyse Kwaliteitsmanagement Software Testen
 • Logicx
  Logicx
  Agile Business Analyse Kwaliteitsmanagement Management Software Testen