Wij helpen u het gewenste rendement uit Agile te halen.
Bekijk meer info over de dienst of klanten die u voorgingen.

Uw Agile vraagstuk

Ieder jaar zien we het aantal organisaties dat Agile gaat werken nog steeds groeien. Volgens wereldwijd onderzoek zijn de voornaamste redenen voor een transitie: snellere time-to-market en beter in kunnen spelen op verandering. Ook steeds meer grote organisaties durven de stap te zetten. Een kleine 60% volgt hierbij de Scrummethodiek, maar andere methodes als Kanban winnen terrein.

De voordelen die behaald kunnen worden door de Agile werkwijze zijn bij de meeste organisaties wel bekend. Echter, de vraag hoe je nu de volledige baten hiervan kunt realiseren, zorgt bij veel organisaties voor kopzorgen. De drie meest genoemde obstakels in de afgelopen jaren zijn: de bedrijfscultuur, gebrek aan ervaring en gebrek aan managementsupport. Daarnaast lopen organisaties die Agile op grotere schaal willen doorvoeren tegen integratie- en coördinatieproblemen aan. Wij van DELTAISIS zijn de kennispartner die uw organisatie kan helpen. Er bestaan geen standaardoplossingen, maar met de juiste aanpak overwinnen we samen die specifieke obstakels waar uw bedrijf mee te maken heeft.

Wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen

Al onze professionals hebben kennis van en ervaring met Agile in hun rugzak. Wij leveren goede softwaretesters en businessanalisten om uw developmentteams te versterken. Daarnaast bieden wij ook specifieke rollen aan, die uw team en organisatie helpen te verbeteren gericht op het vergroten van de baten van uw Agile werkwijze.

Scrummaster

Onze scrummasters zijn niet alleen PSM gecertificeerd maar hebben altijd een achtergrond in softwaretesten, businessanalyse en management. Ze begrijpen de belangen van de business en de ontwikkelaar, zijn resultaatgericht, analytisch sterk en organisatiesensitief. Daarom leveren ze altijd toegevoegde waarde voor zowel het developmentteam als de rest van de organisatie. Zoekt u een scrummaster die kan acteren als dienend leider voor het team, als adviseur voor de productowner en als coach voor de organisatie? Kies een scrummaster van DELTAISIS.

Agile Coach

Waar de scrummaster als onderdeel van scrumteam primair op het team is gericht, focust de agilecoach zich vooral op de organisatie. Deze expert is een echte verandercoach die de organisatie op sleeptouw kan nemen. Hij/zij heeft heeft ook kennis van frameworks als Kanban, XP en DevOps in zijn of haar rugzak, naast uitgebreide ervaring op het gebied van Scrum. De agilecoach heeft ervaring met het begeleiden van transities en het implementeren van Agile op schaal. Behaalt u niet de gewenste baten uit Agile, of loopt u tegen obstakels aan bij de implementatie? Ga voor de agilecoach van DELTAISIS.

Naast de rollen die wij op tijdelijke basis invullen bij een organisatie, bieden wij twee producten die aansluiten op een specifieke behoefte van onze klanten. Beide producten zijn intern bij DELTAISIS ontwikkeld op basis van kennis en ervaring van onze professionals. Zowel de Agile Quick Scan (AQS) als Scrum from Scratch (SfS) hebben zich in de praktijk bewezen!

Agile Quick Scan

DELTAISIS maakt in een korte periode inzichtelijk hoe efficiënt en effectief een team werkt en waar er verbeterpunten liggen. Dit gebeurt door middel van vragenlijsten, interviews en observaties binnen het team. De AQS levert een rapport op waarin het team is gepositioneerd in het DELTAISIS Agile Maturity Model. Een snelle, eenvoudige methode die zorgt voor concrete heldere ontwikkelpunten om het team naar een nog hoger niveau te brengen. Wilt u weten hoe uw organisatie ervoor staat? Neem eens contact op over de mogelijkheden met betrekking tot de AQS.

Scrum from Scratch

DELTAISIS begeleidt organisaties volledig van Waterval naar Scrum. De doelstelling van SfS is het leggen van de basis voor zelfsturende teams, door de belangrijkste onderdelen van het Scrumproces te implementeren en de Agile Mindset aan te meten. Na deze implementatie merkt de klant direct de voordelen van het werken volgens Scrum en heeft zij voldoende handvatten om verdere baten te realiseren. Staat u aan de vooravond van de overgang naar Scrum? Laat DELTAISIS de transitie begeleiden.

Bekijk wie u voorgingen