Wie is …. Anne van Elteren?

 In Werken Bij

Anne, een van onze kwaliteitsmanagementprofessionals, vertelt over haar ervaringen bij DELTAISIS

 

Traineeship

In 2015 ben ik afgestudeerd als geschiedkundige. Een baan als geschiedkundige is echter lastig te vinden, dus ik breidde mijn zoektocht naar de start van mijn carrière al snel uit naar andere sectoren. Uiteindelijk kwam ik uit bij het IT-traineeship van DELTAISIS. Praktijkervaring was niet vereist, dus ik gooide op goed geluk mijn hengel uit. Ik kan normaliter nog geen stekelbaars vangen, maar zowaar, deze keer had ik beet.

Twee assessments (een analytische vaardighedentest en een persoonlijkheidstest) en een gesprek later was ik aangenomen en kon ik linea recta terug de schoolbanken in. Het traineeship begint met simpele dingen, zoals een stukje IT-geschiedenis en uitleg over essentiële vaktermen. Vervolgens komen zaken als requirements engineering, TMAP, Agile, ITIL en Prince2 aan bod. Het is even aanpoten, zeker als je het vak niet kent, maar je krijgt de vrijheid om redelijk in je eigen tempo te leren, en vragen kan en mag je altijd stellen.

Intake

En dan heb je het traineeship achter de rug en ben je ineens IT-professional! Tijd dus voor je eerste opdracht en daaraan voorafgaand: de intake, in feite een soort sollicitatiegesprek. Hier word je van tevoren op voorbereid door een field manager: wat houdt de opdracht precies in, wat is het beoogde resultaat, met wie ga je het gesprek voeren, en wat kun je verwachten tijdens het gesprek? De field manager is zelf ook bij het gesprek aanwezig en geeft je na afloop feedback.

Opdracht

Wat ik zelf één van de leukste dingen vind aan de detachering is dat je van tevoren geen flauw idee hebt waar je terecht gaat komen. Mijn eerste opdracht was het testen van de website van een start-up. De tweede was het opstellen van een testplan voor een klein marktonderzoeksbureau. Mijn eerste grote opdracht volgde daarna, als tester en scrum master in een scrum team bij een grote hypothecaire dienstverlener. Daarna ben ik weer een heel andere kant opgegaan als business analist bij een auto-onderdelenbedrijf. Je leert continu nieuwe systemen en nieuwe mensen kennen, om over de ontdekking van eigen talenten nog maar te zwijgen.

Cultuur

DELTAISIS kent een heel open en informele cultuur. Je kunt altijd wel bij iemand aankloppen voor hulp of advies, en dat wordt ook aangemoedigd. Daarnaast ben je nooit klaar met leren, want iedere opdracht kent andere vereisten en soms moet of wil je je specifiek laten bijscholen. Die mogelijkheid heb je ook, uiteraard in goed overleg. Na afloop van het traineeship heb ik bijvoorbeeld mijn PSM I- en PSPO I-certificeringen behaald (voor scrum masters en product owners). Daarna heb ik ervoor gekozen om eerst meer werkervaring op te doen, en inmiddels ben ik bezig met het ontwikkelen van mijn soft skills.

Bij DELTAISIS willen de mensen iets bijdragen, aan de opdracht, de organisatie, en/of aan elkaar.

Daarom DELTAISIS

Mede vanwege de prettige werksfeer, de doorleermogelijkheden, en de goede communicatie en hulpvaardigheid die ik hier ervaar, voel ik mij bij DELTAISIS prima op mijn plek.

Recente Posts